beoordelingen
Kiyoh

Alles over onze RVS Werkbladen

  • Geplaatst op
  • Door Hans
  • 0
Alles over onze RVS Werkbladen

Bent u als professionele chef-kok die dagelijks intensief gebruik maakt van de keuken? Of bent u op zoek naar een stijlvolle upgrade? Een rvs roestvrij staal werkblad met maatwerkopties zoals waterkeringen en spatranden is de perfecte keuze voor functionaliteit en design.

Onze RVS Werkbladen

Een rvs werkblad biedt niet alleen functionaliteit en hygiëne, maar ook duurzaamheid en stijl. Met maatwerk kunt u ervoor zorgen dat het werkblad perfect past bij de afmetingen van uw keuken en voldoet aan al uw specifieke behoeften.

Het gebruik van AISI (American Iron and Steel Institute) gecertificeerd roestvrij staal zorgt ervoor dat het werkblad bestand is tegen corrosie en langdurige blootstelling aan water en vocht. Dit maakt het ideaal voor gebruik in de keuken, waar waterkering en spatranden belangrijk zijn om te voorkomen dat er water op andere oppervlakken terechtkomt.

Het gebruik van roestvrijstaal in de keuken heeft vele voordelen. Het materiaal is bestand tegen vlekken, corrosie en hitte, waardoor het perfect geschikt is voor intensief gebruik. Bovendien is het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het ideaal is voor drukke huishoudens.

Naast de genoemde praktische voordelen zijn er ook esthetische voordelen. Het strakke en moderne uiterlijk geeft uw keuken een luxe uitstraling.

 

Er zijn meerdere zaken waar u op dient te letten bij het laten maken van een rvs maatwerk werkblad. Om dit inzichtelijk te maken hebben wij hier de belangrijkste aandachtspunten verzameld:

  • Afwerking
  • AISI
  • Spoelbak(ken)
  • Waterkering
  • Uitsparing
  • Spatrand
  • Kraangat

 

Wat is AISI430 / AISI304?

Als het gaat om het kiezen van de juiste materialen voor de horeca, is het belangrijk om naar zowel de voordelen als nadelen te kijken. In dit geval willen we ons richten op twee veelvoorkomende rvs types: AISI304 en AISI430.

 

Een belangrijk verschil tussen AISI304 en AISI430 is de samenstelling: AISI304 heeft als toevoeging 18/10 (18% chroom, 10% nikkel). AISI430 met toevoeging 18/0 heeft geen nikkel. Hierdoor is dit type RVS goedkoper en is de kwaliteit lager.

 

De voordelen van AISI304 zijn voor veel sectoren groot. Dit roestvrijstalen materiaal staat bekend om zijn uitstekende corrosiebestendigheid, waardoor het ideaal is voor gebruik in een veeleisende omgeving zoals de horeca. Het is ook zeer duurzaam en bestand tegen krassen, waardoor het geschikt is voor intensief gebruik. Daarnaast heeft AISI304 een esthetisch aantrekkelijke afwerking, wat bijdraagt aan de algehele uitstraling van uw horecagelegenheid.

 

Aan de andere kant hebben we AISI430, dat ook populair is in de horeca. Een belangrijk voordeel van dit materiaal is dat het meestal goedkoper is dan AISI304. Het heeft ook een goede hittebestendigheid en kan gemakkelijk worden gereinigd. Echter, in vergelijking met AISI304 heeft AISI430 minder corrosiebestendigheid en kan het vatbaarder zijn voor vlekken en roestvorming.

 

Het is belangrijk om te overwegen welke eigenschappen het meest relevant zijn voor uw specifieke behoeften in de horecaomgeving. Als u op zoek bent naar maximale duurzaamheid en corrosiebestendigheid, dan kan AISI304 de beste keuze zijn. Als prijs een belangrijke factor is en u bereid bent om iets meer onderhoud te doen, dan kan AISI430 een geschikte optie zijn.

 

Uiteindelijk is het belangrijk om de keuze te baseren op uw behoeften en budget, evenals de uitstraling die u wilt creëren in jouw horecagelegenheid. Wees niet bang om advies in te winnen bij ons om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt.

 

 

Spoelbakken

De keuze voor een spoelbak is belangrijk. Hierin zijn uw behoefte en smaak het belangrijkst. Als er genoeg ruimte is dan zijn twee spoelbakken altijd aan te raden.

 

In de horeca wordt er altijd gewerkt met spoelbakken van rvs vanwege de hygiëne en duurzaamheid. Er is keuze uit spoelbakken met de volgende maten:

RVS Spoelbakken

RVS Spoelbakken 2

De spoelbak waar onze klanten het meest voor kiezen is 400x400x250mm. De spoelbak wordt netjes in het werkblad gelast.

 

 

Wat is een Waterkering

Een optie waar vaak voor gekozen wordt is een waterkering. Een waterkering is een verhoogde rand die is gemaakt om te voorkomen dat water en/of andere vloeistoffen van uw werkblad aflopen. Op de onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van een waterkering:

 

RVS werkblad met waterkering

 

 

Uitsparing

Een uitsparing in een roestvrijstalen werkblad verwijst naar een opening of een uitgesneden gedeelte in het oppervlak van het werkblad. Uitsparingen worden vaak gemaakt omdat er bijvoorbeeld in de ruimte fysieke zaken zijn die hierom vragen (bijvoorbeeld een pilaar of leidingwerk), of om ruimte te bieden voor het plaatsen van apparatuur, zoals een gootsteen, kookplaat, afvoergoot, kraan, of andere functionele elementen. Hieronder hebben wij een aantal veelvoorkomende soorten uitsparingen in RVS werkbladen beschreven:

 

Kookplaat uitsparing: Deze uitsparing wordt gemaakt voor het plaatsen van een kookplaat of fornuis. Hierdoor wordt de kookplaat op hetzelfde niveau als het werkblad geplaatst voor een naadloze uitstraling.

 

Kraangat uitsparing: De uitsparing is om uw kraan op het werkblad te monteren en kan voor verschillende kranen worden gemaakt, van een voorspoeldouche tot een Quooker.

 

Afhankelijk van de specifieke toepassing kunnen uitsparingen ook worden gemaakt voor andere apparatuur of behoeften. Denk aan uitsparingen voor bekabeling, stopcontacten of aan een afvalgat.

 

Bij het creëren van een uitsparing in een RVS werkblad is het belangrijk om nauwkeurige metingen te hebben en ervoor te zorgen dat de uitsparing op een professionele manier wordt gemaakt. Het doel is om een nauwkeurige pasvorm te garanderen, zodat de geplaatste apparatuur stevig en veilig is en het werkblad zijn structurele integriteit behoudt.

 

Spatrand

Een spatrand op een werkblad is een opstaande rand die langs de achterkant van het werkblad wordt geplaatst, meestal achter kook- of spoelgebieden. Het doel van een spatrand is om te voorkomen dat water, olie, voedseldeeltjes en andere vloeistoffen op de muur of achter het werkblad spatten. Het is een functioneel en esthetisch element dat de keuken of de werkruimte netter en gemakkelijker schoon te maken houdt. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van spatranden op werkbladen:

 

Hoogte: In de horeca wordt vaak een hoogte van 40cm of 50cm aangehouden. Afhankelijk van uw situatie en voorkeur kan de spatrand lager/hoger worden gemaakt. Hogere spatranden bieden meer bescherming tegen spatten, maar kunnen ook een visueel effect hebben op de ruimte.

 

Installatie: Spatranden kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, afhankelijk van het materiaal en de structuur van het werkblad. Bij de meeste werkbladen is de spatrand een integraal onderdeel van het geheel. Het is ook mogelijk op een later moment een spatrand toe te voegen als apart onderdeel.

 

Op de onderstaande afbeelding kunt u de spatrand duidelijk zien:

RVS werkblad met spatrand

 

Heeft u specifieke vragen of wensen wat betreft een werkblad met spatrand? Onze adviseurs helpen u graag.

 

Kraangat

De keuze voor de kraan bepaalt het formaat van het kraangat. Een veelvoorkomend formaat kraangat is Ø35mm. Een groter kraangat kan ook worden gemaakt.

 

Wilt u graag advies bij de aanschaf van een rvs werkblad? Onze adviseurs staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar via [email protected] en op telefoonnummer 010 307 04 77. Het is ook mogelijk de aanvraag via onze website te versturen: https://www.rvsmaatwerk.nl/service/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »